Mökki


Toimintaa kesäkaudella 2017
Oodi järjesti kesällä 2017 kaksi suuren suosion saavuttanutta nelipäiväistä maalausleiriä Urjalassa 24.07.-27.07. sekä 01.08.-03.08.2017.

Tarjolla oli ohjelmaa aamusta iltaan mutta myös omaa vapaata aikaa rauhoittua luonnonkauniissa rauhallisessa ympäristössä pienen järven rannalla.

Ensimmäisen leirin päätteeksi torstaina 27.07.2017 paikalle saapui maailmankuulu argentiinalainen tangolaulaja Martin Alvarado pitämään pienimuotoisen konsertin mökin terassilla.

Mökki

Arjala-niminen tila, pinta-ala 0,6 ha. Mökki on rakennettu vuonna 1975. Pinta-ala 51 m2 ja samassa pihapiirissä on myös vuonna 2004 valmistunut puulämmitteinen rantasauna 13 m2. Mökkiin tulee juokseva lämmin vesi (rantasaunaan juokseva kylmä vesi). Mökissä on sähköt, avotakka, jääkaappi/pakastin, hyvin varustettu keittiönurkkaus, sähköuuni ja -liesi, tv/dvd sekä langaton wi-fi. Mökin yhteyteen rakennettiin keväällä 2017 suojaisa ja aurinkoinen eteläpuolen terassi sekä sähkö-wc. Keväällä 2018 uusitaan sekä pohjoispuolen terassi että laituri.

Rannasta löytyy soutuvene (lasikuitua) neljälle hengelle.

Mökin voi vuokrata myös omaan käyttöön viikon ajaksi kerrallaan ajalla huhti-lokakuu.
Rannassa ja järvellä mahdollisuus pienimuotoiseen kalastukseen.

Puulämmitteinen sauna tarjoaa makoisat löylyt kerralla jopa 4-5 henkilölle. Saunan jälkeen pulahtaminen raikkaaseen veteen tuo hyvät ja rauhalliset yöunet.

Omaa rantaviivaa noin 60 metriä.

Lahmajärvi
Lahmajärvi on Hakolahden kylässä sijaitseva 71 hehtaarin laajuinen, 1,8 km pitkä ja 0,9 km leveä hyvin kalaisa järvi. Rantaviivaa on 6,5 km. Rannoilla on yli 50 vapaa-ajan asuntoa. Järven maksimisyvyys on 4,0 m.

Järven mataluuden kannalta se tarjoaa mainiot mahdollisuudet esim. myös suppailuun ja sen harjoitteluun.

Järven ja sen ympäristön monipuolista eläimistöä ja kasvustoa voi valokuvata ja maalata nautiskellen raikkaasta luonnosta. Vuorokauden aikojen vaihtelut värikkäine auringonnousuineen ja -laskuineen tarjoavat niille oivat puitteet.

Iltahämärissä voi kohdata lepakon liihottavan. Joutsenet, sudenkorennot ja sorsat ovat myös olennainen osa järven faunaa.

Laavu
Viereiseltä harjulta löytyy paikallisen Lions-Clubin rakentama laavu, josta aukeaa upeat näkymät pienelle Särki-Tiiri -nimiselle erämaalammelle (pinta-ala on noin 9 hehtaaria ja rantaviivan pituus 1,4 km). Laavulla voi viettää aikaa ja mm. grillata ruokaa sekä vaikkapa maalata.

Ympäristö
Ympäristössä monia pieniä viihtyisiä erämaajärviä ja -lampia korkeine näköaloineen.

Muita tapahtumia Urjalassa 2017
Pentinkulman päivät 29.07.-06.08.2017
Pentinkulman päivät -kirjallisuusfestivaali järjestetään vuosittain Pirkanmaan Urjalassa. Juhlavuottaan viettävä tapahtuma on juurevasti kiinni Väinö Linnan lapsuuden ja nuoruuden maisemassa sekä hänen tuotannossaan. Festivaalin järjestävät Väinö Linnan seura ja Urjalan kunta yhteistyökumppaniensa kanssa.

Urjala soikoon! 
04.11.-06.11.2017
Urjala Soikoon!  -kamarimusiikkifestivaali, joka järjestetään marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna jo kolmannen kerran, tarjoaa tänä vuonna venäläisiä tunnelmia ja runsaasti romantiikkaa.

Tulevia tapahtumia kaudella 2018
Kesällä 2018 tulossa maalaustapahtumia (tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin).

Muuta nähtävää ja koettavaa lähiseudulla
Nuutajärven lasikylä (http://www.nuutajarvi.fi/)
Iittalan lasitehdas (http://www.iittalalasimaki.fi/)
Saaren kansanpuisto Edelfeltin maisemineen (http://www.luontoon.fi/saari)
Torronsuon kansallispuisto (http://www.luontoon.fi/torronsuo)